2411 '14

iPhone-5 Terschelling

WadsApp Terschelling genomineerd voor Europese prijs

De WadsApp, gemaakt voor Terschelling en Texel, is uit 1600 inzenders genomineerd voor de belangrijke Excellence Award, de toonaangevende Europese communicatieprijs. Op 4 december wordt de prijs uitgereikt in Parijs.

De WadsApp is bedoeld voor het gehele waddengebied. Elke regio kan zich erop aansluiten. Momenteel is de App actief op Terschelling en Texel, die de ontwikkeling ook hebben gerealiseerd. De App richt zich vooral op de lokale kracht van het Waddengebied en is daarmee uniek in zijn soort. Zo zijn er items als lokale ‘Sterke verhalen’, kun je de dialecten beluisteren, zijn de belangrijkste ‘Wist u datjes’ toegevoegd en worden de streekproducten uitgebreid vermeld. Maar ook komt de natuur aan de orde, met ‘Tips van de boswachter’ en ‘Vogelgeluiden’. Uiteraard bevat de app downloadbare routes, de relevante bedrijven, restaurants, winkels en agendapunten.

Inmiddels wordt de app gemiddeld vijftig keer per dag gedownload, waar zowel VVV Texel als VVV Terschelling zeer content mee zijn. ‘De wereld wordt steeds meer digitaal en ook steeds sneller,’ zegt Wouter de Waal, directeur van VVV Texel. ‘Vandaar dat we begin 2014 deze gratis app op de markt hebben gebracht. Mooi dat we meteen genomineerd zijn voor deze belangrijke digitale prijs.’

Ook Roelan Schroor, directeur van VVV Terschelling, is verheugd over de nominatie. ‘We hebben ons keihard ingezet om de mooiste toeristische APP van Nederland te maken, het begint er op te lijken dat dit ook gelukt is.’

De WadsApp is gemaakt door het Amsterdamse Mobgen, een bedrijf gespecialiseerd in mobiele communicatie. Behalve voor de Waddenfederatie, werkt Mobgen voor Nederlandse bedrijven als Shell, ABN AMRO en Aegon. Als ontwikkelaar zijn wij ontzettend trots op de nominatie voor de European Excellence Award. We kijken uit naar de uitreiking op 4 december in Parijs!

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met VVV Terschelling, e-mail: r.schroor@vvvterschelling.nl  tel. 0562-443000.
Voor meer informatie over de Award kunt u de volgende website raadplegen: http://www.excellence-awards.eu/